Snelmenu
Menu
  • UITagenda Medemblik
Taal keuze
  • Nederlands

Dichter van Medemblik

  • Medemblik cultuur
  • Dichter

Wie wordt de Dichter van Medemblik?

Gemeente Medemblik en de Westfriese Bibliotheken zijn op zoek gegaan naar de Dichter van Medemblik. Tijdens deze eervolle rol voor een periode van een jaar schrijft de Dichter van Medemblik bij bijzondere gelegenheden in de gemeente een gedicht. Deze gedichten worden door de Gemeente Medemblik en de Westfriese Bibliotheken op diverse plekken met de inwoners gedeeld.

Een ongekend hoog aantal deelnemers heeft meegedaan. Maar liefst 28 dichters hebben hun pen over het papier laten glijden en de mooiste gedichten geschreven. Grote dank hiervoor! De diversiteit was groot en de inzet fantastisch!

Maar er kan er slechts één de winnaar zijn...

EN DE WINNAAR IS...

Op zondag 30 januari 2022 kwamen alle dichters, de jury en de pers bijeen voor de bekendmaking van de Dichter van Medemblik. In het Groene Kerkje in Lambertschaag heeft de jury bekend gemaakt wie zich een jaar lang officieel Dichter van Medemblik mag noemen.

De Dichter van Medemblik is geworden: 

MIEKE DE BEER-KOOMEN
MET HAAR GEDICHT:
"ODE AAN MIJN MEDEMBLIK"

Mieke van harte gefeliciteerd met deze titel! Wij wensen jou heel veel plezier en succes als Dichter van Medemblik.

Over Mieke

Taal is altijd een rode draad geweest door Mieke’s leven. Ze is in Medemblik geboren boven de boekwinkel van haar vader. Toen ze daar opgroeide tussen de tijdschriften en boeken, heeft ze een grote passie voor het geschreven én gesproken woord ontwikkeld.

In het dagelijks leven runt ze samen met haar man een communicatiebureau en heeft ze haar tekstbureau echteverhalen.nu. Hiermee geeft ze verhalen van anderen een podium en zorgt ze ervoor dat mensen hierdoor worden geraakt. Maar nu mocht ze zelf het podium op, als trotse winnaar van de Dichter van Medemblik. Mieke: “Dat ik nu mijn passie op een officiële manier mag delen met veel gemeentegenoten vind ik prachtig. Ik wilde zo graag winnen! Ik wil graag bijdragen aan de veelzijdigheid die de gemeente Medemblik in zich heeft. Hoe mooi is het dat ik dat vanuit mijn eigen talent mag doen.”

Aangenaam verrast

De jury – bestaande uit Harry Nederpelt (wethouder gemeente Medemblik), Lea van der Zee (Raad van toezicht) en Rutie Breebaart (lid Cultuurplatform Medemblik en verbonden aan de Bonifaciuskerk) – was aangenaam verrast door het enthousiasme en de kwaliteit van de dichters.

Wethouder Nederpelt vertelt: “De wens voor een Dichter van Medemblik was er al lange tijd. We zijn erg blij dat we nu de gedichten van Mieke de Beer-Koomen kunnen inzetten tijdens bijzondere momenten. Mooi dat er zoveel talent ontdekt is in gemeente Medemblik!"

 

Foto: Richard de Beer - Debeergrafimedia.nl

LEES HIER HET WINNENDE GEDICHT VAN MIEKE

DE JURY:

Harry Nederpelt - Wethouder Gemeente Medemblik

Lea van der Zee - Raad van Toezicht Westfriese Bibliotheken

Rutie Breebaart - Betrokken bij de Bonifaciuskerk Medemblik

Overtuig het publiek en de jury!

Van 10 tot en met 19 januari 2022 kon er gestemd worden door het publiek. De stembus is inmiddels gesloten en de tellingen zijn volop gaande. 

Zondag 30 januari weten we wie zich Dichter van Medemblik mag noemen!

Klik hier, lees de gedichten en breng je stem uit!

De voorwaarden zijn eenvoudig:

Je woont in de gemeente Medemblik of bent afkomstig uit de gemeente.

Je hebt interesse in de stad en de dorpen in de gemeente Medemblik en de mensen die daar wonen.

En je houdt natuurlijk van dichten!

 

Maak een Ode aan jouw Medemblik en de kernen. Het werk mag bestaand of nieuw geschreven zijn. Lever het uiterlijk 9 januari 2022 in via communicatie@westfriesebibliotheken.nl.

Een initiatief van:

Volg ons voor inspiratie

Lees meer over

Musea

Monumenten en erfgoed

Kerken

Molens

Leden Cultuur Platform

 

Bezoek ook eens Visitmedemblik.nl

Contact

Cultuur Medemblik
info@cultuurmedemblik.nl

Privacy Policy

Digitale toegankelijkheidsverklaring

 

Culturele organisaties:
Aanmelden culturele activiteit

Niets missen? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief.

© Holland Boven Amsterdam